Onze forellen

De Regenboogforel

Oncorhynchus mykiss

Foto door: Хомелка

De topper als het gaat om forel voor de consument. Deze vis wordt speciaal gekweekt voor de consumptie en is bij de consument ook de meest bekende.

De regenboog forel vis wordt binnen 16 maanden opgekweekt naar een volwassen vis van rond de 300 gram. Het lichaam is niet uitgesproken slank of fors, de bek is groot en de beschubbing is fijn.

De regenboogforel kan ook opgekweekt worden tot de welbekende “zalmforel”. De zalmforel is een regenboogforel die voer krijgt met een natuurlijke kleurstof (krill, rode garnalen), waardoor het vlees een mooie roze kleur krijgt. Natuurlijk heeft ook forellenkwekerij Krijtland de forel en zalmforel in het assortiment.

Regenboogforel bestellen

De Beekforel

Salmo trutta fario

De beekforel kan tot 60 cm lang worden en weegt dan bijna 7 kilo.Hij komt van oorsprong voor in Europa en Azië. Er wordt gepaaid in snelstromende beken en rivieren, waar de eieren met bodemmateriaal worden. Hij is te herkennen aan zijn donkere kleur met grote zwarte en rode stippen

De beekforel voelt zich prettig in koud en snel stromend water. Hij wordt begeerd door vliegvissers die vissen in ondiepe beken als de geul en Roer. Een echte sportvis, minder geschikt voor consumptie omdat hij weinig vlees heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de regenboogforel.

Ook voor kwekerijen als forellenkwekrij Krijtland is deze vis een extra uitdaging omdat de beekforel een zeer lage groei snelheid heeft. Een voor consumptie geschikte beekforel kweken duurt wel 20 of 24 maanden. Op bestelling bij forellenkwekerij krijtland te verkrijgen.

Beekforel bestellen
Foto door: Harka, Akos

De Bronforel

Salvelinus fontinalis

De bronforel is een vis die oorspronkelijk voorkwam in Noord-Amerika van de Hudsonbaai en noordoost Canada tot de boven lopen van de Mississippi en de oostkust van de VS van de staten New Jersey tot Noord-Georgia.

Ook deze forel is een liefhebber van koud en snelstromend water. Vooral de mannetjes zijn goed te herkennen door hun mooie rode buikwand. De maximum lengte van de bronforel ligt bij 85 cm en hij kan dan wel tot 9kg wegen.

In Nederland nog wat onbekend bij de consument. Enkele visgelegenheden organiseren een aantal keer per jaar een evenement waarbij Bronforel uitgezet wordt. Uitgezette exemplaren komen voor in de Geul en Maas. Bij forellenkwekerij Krijtland op bestelling te verkrijgen.

Bronforel bestellen

De zalm

Salmonidae

Zalm wordt vooral gebruikt als voedsel. In heel de wereld, dus ook in Nederland en België wordt zalm gezien als een lekkernij.

In Nederland wordt de vis eigenlijk niet gekweekt omdat de omstandigheden er niet optimaal voor zijn.

Afgelopen jaar is forellenkwekerij Krijtland gestart met een proef. Uit Duitsland afkomstige zalmeieren zijn opgekweekt tot 5cm lange visjes. Enkele weken geleden zijn deze naar de kweekvijvers buiten verhuist Eind 2018 hopen we de eerste volwassen exemplaren an te kunnen bieden.

Zalm bestellen

De goudforel

Oncorhynchus mykiss aguabonita

De goudforel is een ondersoort van de regenboogforel, die voorkomt in bergbeken van de Sierra Nevada. Het gewicht van een volwassen vis is ruim 5 kilogram.

De goudforel heeft een olijf-groene rug en heldere rood overgaand naar goudkleurige zijden en buik. In de paaitijd zijn de kleuren helderder. Het is de kleurigste van de forellen. Het dier meet maximaal 70 cm en eet schaaldieren en insecten. De paaitijd valt in oktober en november.

De goudforel heeft een mooie vaste vleesstruktuur en een volle smaak.

Afgelopen jaar heeft forellenkwekerij Krijtland de eerste eigen opgekweekte goudforellen kunnen afzetten. Ook deze prachtige vis is momenteel op bestelling te verkrijgen bij forellenkwekerij krijtland.

Goudforel bestellen

Meer weten over onze kwekerij en onze forellen?

Call Now Button Top